Yin Yoga

In de Yin Yogalessen blijf je langer in een houding (3 t/m 5 minuten). Dit wordt gedaan om het bindweefsel (fascia), gewrichten, pezen en banden en de energiebanen (meridianen) te stimuleren. Het lichaam wordt hierdoor geactiveerd om stijfheid, spanningen en blokkades los te laten. Na een paar Yin yogalessen voel je al het verschil: je wordt soepeler en energieker. Daarnaast leer je de grenzen van je lichaam kennen en te accepteren hoe je de houding ervaart en uitvoert.

Wat zijn de voordelen?

Aanmelden Yoga

Lesaanbod

Workshops

Wanneer er workshops worden gegeven kun je dat lezen in de nieuws rubriek.

Voordelen Yin Yoga

• Yin yoga richt zich op het creëren van ruimte in je bindweefsel en je gewrichten. Door een houding langer aan te houden, bereik je het vaak stugge bindweefsel. Je bindweefsel speelt een belangrijke rol hoe je in je vel zit. Veel stress (stijfheid) wordt hierin opgeslagen.

• Yin yoga zorgt voor de balans van rust en ontspanning, omdat de gehele Yin les in het teken staat van loslaten en ontspannen. Je lichaam kan hierdoor opladen en herstellen.

• Je leert je lichaam en geest te observeren, omdat je langer in een houding blijft is het belangrijk dat je mentaal ook de concentratie kan vinden. Je moet naast het fysieke ook mentaal los kunnen laten.

• Yin yoga is voor ieder makkelijk te volgen. Ook als je net begint met yoga.

• De meditatie wordt gestimuleerd. Je leert mentaal en fysiek in balans te komen. Je concentratie wordt bevorderd, maar ook het luisteren naar je eigen lichaam.

• Yin yoga werkt ook positief voor mensen met bepaalde spierklachten. Denk hier bijvoorbeeld aan mensen met reumaklachten. Ook kunnen klachten in het bekken, rug, wervelkolom, schouders en nek met yin yoga behandeld worden.

• Tijdens hevige stressperiodes of zelf een burn-out kan de Yin yoga helpen om deze klachten te verminderen. Op een rustige manier ruimte geven aan het lichaam en de geest, zorgt voor een goed herstel.

Zoals je kan lezen zijn er veel voordelen om met Yoga te gaan beginnen of de yoga weer op te pakken in je leven.